Sushi, mat för en lagerchef.



Tjaba!

Tillbaks igen på bloggen, representing hela tiden. Har precis avnjutit min sista lunch på jobbet, unnade mig en fabulös sushiorgie. Sitter nu och sippar på en kopp snabbkaffe och tänker på vad jag ska göra med all fritid jag kommer att ha från och med i morgon. Några dagar kommer ju gå åt shopping och inspelningen av mitt album men annars har jag inget planerat. Mest ska jag nog slappa, det är något jag har saknat den här sommaren.

Okej, nu är shoppingmode. Den här sommaren har jag köpt massa coola saker bla. ett par coola löpsneakers som är lite retro men ser ändå futurisktiska ut. Fett coolt tycker jag, trummisen i These New Puritans har likadana, jag e fett typ stolt han e typ supermodell oxå. Jag har oxå gjort lite second hand-fynd, två rutiga skjortor för mycket överkomliga priser. I´m saving the enviroment. Nu måste jag bara sluta att använda hårspray utan ozon sen är jag typ greenpeace aktivist bortsett från att jag äter kött varje dag.

EY! Obama is the whitehouse!

xoxo
Lichtenstein Lichtensteinlito

Ey!

Lichtenstein aint nothin to fuck with


God dag!

Jag sitter här på mitt lager och är trött på allting. Egentligen borde jag arbeta, men eftersom att det är så tråkkigt väljer jag att smygblogga lite. En sak som gör mig glad är att det här är min sista dag på jobbet! I morgon ska jag gå på semester och bara slappa i ett par snygga jeansshorts och en skön väst. Det var allt just nu!

Puss & Kram

Lichtenstein

Dagens Sanning

Man blir tjock av att äta.

BOWLING

EY!
I går så var jag och några bekanta (som jag inte gillar alls) och bowlade. Innan vi började spela trodde jag att bowling bara var för det slöddriga proliteriatet men när jag lyfte upp klotet och kände vikten svikta i handlederna förstod at det här var en sport för oss lie mer medvetna personer. Bowling har länge blivit nedvärderat på grund av att de som spelar oftast varit dumma i huvudet. Men jag tror att vi modemedvetna personer kan göra det nått coolt och hippt igen med hjälp av lite ironi, löjliga strumpor till exempel. Vi skulle kunna starta lag som har namn som indikerar på att vi är ironiska och medvetna om att det är töntigt men att vi spelar för att vi är coola och kan göra vad vi vill. Asså de är bara en tanke. Men ni kan lämna era synpunkter om ni känner för de.

Annars så har det inte hänt mycket, jag har spenderat hela min lön på snabbpasta som jag målat och gjort halsband av och så har rymt hemifrån. Nu sitter jag på ett internetfik i Åbo och tuggar på en gammal marmeladboll från finlandfärjans buffe (det går inte att sådana där streck över e:et på den här datorn). Jag pallade helt enkelt inte trycker där hemma. Vart jag än gick och vem jag än pratde med identifierade de mig med min blogg, så stack iväg helt hippt som happt. Jag kunde bara inte leva så. Men nu är jag i Finland och kan börja om på nytt. Det är en helt annan atmosfär här i Finland, man pratar inte onödan, man äter upp all mat på tallriken och man duschar två gånger om dagen. What a paradise!

Nog pratat om mig, nu ska vi prata om kläder (vad annars?). Idag har jag på mig svarta jeans och en randig tröja.

xoxo

Lichtenstein

Cream


Nu är det helg och  jag har fått lön. Det känns bra.

Den avundsjuka medelklassen.....


Nu så här i sommartider så äger det rum vissa tillställningar som provocerar de vanliga arbetarna som sitter på sina kontor och häckar i högar papper. Det jag pratar om  är sveriges jetsetters som kalasar i diverse småstäder på sommaren. Överallt klagas det, i tidningar och på radio, typ överallt. Dessa oskyldiga rikemansbarn väcker starka känslor hos den vanliga svensken, vad beror det på? Avundsjuka så klart!

Jag tycker att man borde få festa hur mycket man vill och hur man vill. Men alla kan ju inte ju festa på samma sätt ( har inte råd!) som jetsetters gör, därför gnäller de om att pappa betalar och att de inte gör nått för samhället. Asså det är bara skitsnack! Rika personer har ju mycket pengar, alltså konsumerar de mycket och konsuntion är bra för landets välfärd. Vi skulle inte klara oss utan deras spenderande. Tänk bara hur pengar alkoholskatten drar in under Stockholmsveckan i Visby. Fucking många hjärntransplantioner och sånt shit. Så ni kan sluta klaga på överklassen, ni är ju ändå bara avundsjuka. 

Dessutom är det lite synd om alla små jetsetters, de kommer ju troligtvis bli alkoholister och lönnfeta eller opererade tills de inte liknar sig själva längre. Vi borde egentligen tycka synd om dom. De försöker bara leva upp till de krav som ställs.

xoxo

Lichtenstein

Coola band som är coola att lyssna på


Wavves.
Rockband från Kaliforninen som blev kända för sin låt "So Bored". Egentligen är det nog bara en person men de är två när de spelar live. Musiken är hemsk dåligt inspelad och låter ungefär som en trasig förstärkare, alltså är det helt fantasiskt. Fina körer och mycket skrammel, det är sånt jag går igång på.

www.myspace.com/wavves


The Smith Westerns.

Ett coolt band från Amerikat som började spela i band för de ville bli coola. De spelar garagerock med mycket reverb och oljud. Väldigt fint tycker jag.

www.myspace.com/smithwesterns  


Deerhunter.
Ett band som inte ser så coola ut, de är till och med ganska fula men de spelar extremt cool musik. Musiken är ganska experimentell men poporienterad. Japp.

www.myspace.com/deerhunter  

Det här kändes jättekonstigt, jag är inte van att skriva om saker jag faktiskt tycker riktigt. Men nån gång måste vara den första!

Puss och Kram
Lichtenstein

En lista på saker du bör skaffa till hösten


1. En väst.
En väst ger dig en aura av pondus och respekt. Gamla tanter kommer ge dig sina platser på bussen, arbetsgivare kommer slåss om att ge dig ett välbetalt jobb. Ditt liv kommer helt enkelt förändras till något helt nytt fantastiskt. Västen är nog de mest fullständiga plagg som finns. Den 27 oktober har utvalts till "västens dag" i Uppsala.

2. Halsduk
Halsduken är en avlång duk som man virar runt halsen för att hålla värmen. Den skyddar dina stämband och ditt struphuvud från oönskad kyla, mycket praktiskt. Halsduken är inget nytt fenomen, den har använts i ca flera hundra år.
Den är ofta stickad och sticks lite ibland, ibland inte.

3. Vaccin mot Svininfluensan.
Man vill ju inte bli sjuk lixom. Hösten är så himla fin, alla färgglada löv och näsor.

4. Strumpor med roliga mönster på, till exempel randiga.
Bara för att liva upp stämmningen lite grann.

5. Skinnjacka
Som vi alla vet blir det kyligare på hösten och då kan man inte gå ut i bara väst. Då är det skönt att ha en jacka. men då tänker ni "Jackor är så himla töntiga". Mitt svar är då typ "Ey va fan, kolla på min blogg". Just det kolla här: SKINNJACKOR ÄR DET COOLASTE INOM JACKOR SOM FINNS.

"Skinnjackan kan matchas med skinnbyxor." Wikipedia....

xoxo
Lichtenstein

Skivinspelning


Ännu en härlig sommardag och ännu en härlig arbetsdag! Sitter här och slöar på jobbet medan jag funderar ut hur jag ska spela in min skiva som jag planerar att släppa någon gång i vinter. Min idé är att låna så mycket inspelningsgrejer som möjligt av mina bekanta så jag slipper betala nått och sen sälja skivan för dyra pengar. Sen när pengarna strömmar in på banken kan shoppa mig till döds, det vill säga dö lycklig. Måste bara skriva lite fler låtar.

XOXO
Lichtenstein

Här har ni





Västar



Skulle det inte vara coolt att ha en sån här väst. Den är både snygg och praktisk, tänk vad mycket saker man ka ha i alla fickorna, typ massa mobiltelefoner eller smågodis. Armévästen kommer defenetivt bli en stor trend nästa vår, jag känner det på mig. Raf Simmons har redan gjort en, det är bara en tidsfråga innan H&M kommer ut med en. Men du kan smygstarta redan nu och införskaffa dig en sådan här skönhet. Mitt tips är att matcha den med en enfärgad t-shirt och svarta jeans samt lacksneakers. Det skulle vara supafresh.

Peace Out!
Lichtenstein

Research inför framtida projekt

Sitter här på mitt lager och studerar poseringar på diverse modebloggar. Jag funderar på att börja lägga upp snygga bilder på mig själv för att atrahera fler läsare, det verkar ju fungera för andra bloggare. Min favorit pose just nu är den man böjer sig framåt och sätter händerna i midjan, den är egentligen lite för feminim för en man men jag gillar tänja på gränserna lite. Måste bara komma på lite coola teman och sen är det bara ta tag i kameran. Det blir väl antagligen nått som har med shoegaze att göra. Kankse man borde fotograferat i skogen, det ser ganska djupt ut.

xoxo
lichtenstein


4 sexiga män med gitarrer






XOXO Lichtenstein

Egentid på min egna blogg



Eftersom det här är min egna blogg kan jag göra reklam för mina egna projekt helt ogenerat. Mitt senaste och mest lyckade projekt är min soloakt. Jag kallar akten för Bristlemouth och spelar gitarr mest. Min mamma tycker det låter som en dammsugare, City skrev att det var shoegaze-pop från unga hjärtan och nästan alla mina kompisar tycker det är hemskt. Här är en länk: www.myspace.com/bristlemouth. Själv tycker jag att det låter helt fantasiskt, speciellt min sångröst.

Så nu har jag fått tillräckligt med uppmärksamhet för en kvart framåt!

LIChTenSteIN

 

Det kommersiella förfallet



Under den senaste tiden har jag lyssnat väldigt mycket på radio och hört alla de stora hittarna om och om igen. Många av de här hitsen är så kallade hip-hop-låtar och alla låter lika illa. Jag undrar vad har hänt med den kommersiela hip-hop scenen? Det började med T-Pain och hans autotuneröst som smög sig in i fler och fler låtar och har nu tagit över fullständigt, samtidigt har det coola beatsen förvandlats till någon slags tuggumitechno. Varför? För bara några år sedan släpptes hip-hop-hits som var både kommersiella och ashäftiga. Alla minns väl gamla godingar som "Lean Back" med Fat Joe och Terrorsquad eller den fantastiska "Drop it like it´s hot" av Snoop Dogg och den kortväxta Pharell Williams. Det är riktiga superhits som fortfarande känns äkta.

Den stora syndabockarna är Flo Rida och Kanye West. Hip-hop-megastjärnan Kanye West gjorde autotune rösten till norm med sitt senaste album. Hans ambition var att förnya hip-hopscenen men jag anser att han har förstört helt och hållet. Jag står inte längre ut med dessa gnälliga robotröster som används helt utan finess och stil, tillsammans med de blippiga electrobeatsen blir det en elektronisk spya som pressas in i dagens ungdom. Det är inte konstigt att allt går åt skogen. Det kan inte vara nyttigt för någon.

xoxo

Lichtenstein

 

God of Shopping



Nu är jag tillbaka på jobbet efter en skön weekend i Göteborg, staden där det alltid regnar snett. I Göterborg regnade det väldigt mycket (och väldigt snett) därför blev inte så mycket shopping men jag hittade en snygg rutig skjorta som var fett shoegaze (bild kommer snart). Annars traskar livet vidare som vanligt, jag sliter hårt på mitt sommarjobb och är allmänt bitter. Nästa vecka däremot ska jag till Emmaboda festivalen och ha kul. Har lite panik över vad jag ska ha på mig, måste kolla på vädret. Man vill ju både vara snygg och varm. Jag tror jag ska köra på den lite mer impulsiva stilen och bara slänga ner lite kläder i väskan innan jag åker.

Nog om mig. Nu ska jag prata om min religion igen. Efter mycket tänkande och filosoferande har jag kommit fram till att min religion inte ska några auktoriteter som ska bestämma över religionens följare utan de ska istället finnas en slags tyst övernskommelse mellan alla följeslagare så att ording och reda kan råda. Detta kräver mycket av oss, men det är det som krävs för att vi ska kunna lyckas och evetuellt ta över världen och göra den till bättre och finare plats.

Det var allt för mig just nu, Puss och Kram!

Lichtenstein.....

Mina favoriter den här veckan

1. Att muslimerna kommer ta över världen.
En arbetsskamrat berättade att om en kultur ska kunna överleva behövs de födas åtminstonde ca 2 barn per familj. Eftersom de föder ca 8 barn per familj (enligt min arbetskamrat) kommer de att ta över världen. Tänk vilken grej alltså! Det kommer sätta en ny prägel på modevärlden. All de kristna som styr världen nu känns så himla passé, välkommen till 2000-talet.

2. Min nya fascination för bloggar.
Det här mitt tredje inlägg i dag och jag har dessutom kollat in minst 15 olika bloggar också. Dock känns det som att de flesta som bloggar skriver om när de shoppar och träffar kompisar och eftersom jag sitter här ensam på mitt jobb känner jag mig lite utanför.

3. Att det är fredag och jag slutar om en timme.

xoxo
LICHTENSTEIN

Visdom

Nu har jag arbetat i ca en timme och jag har supertråkigt. Därför tänkte jag skriva ännu mer på min älskade blogg. De senaste två dagarna har jag blivit helt hysteriskt förälskad i bloggar. Det finns så myckeet nytt att upptäcka, jag ska nog doktorera i ämnet. Men det här intresset kan också bli farligt. På senare tiden (i dag) har jag känt ett starkt behov av att köpa nya saker som jag kan lägga ut på bloggen. Det kanske börjar spåra ur, det finns ju de som fått hjärtattacker på grund av deras bloggar. Jag kanske står på tur? Men det är väl sånt man får gå igenom om man vill bli en erkänd modebloggare, det är så värt det. Man kan bara transplantera in ett ny hjärta ju.

Okej, här är några modevisdomsord:
1. Jeansskjortan är det nya svarta
2. Tubsockor kommer bli coolt i höst
3. Innebandytuppkammen är förevigt död
4. Elgitarrer kommer alltid vara coolt
5. Den framgångsrika Kina-modellen kommer att styra modevärlden om några år, kanske månader.

Det var nog allt....

pok
LICHTENSTEIN

Shopping i massor

I helgen kommer jag att åka till Göteborg och eftersom jag har en modeblogg är det min plikt att shoppa lite även fast jag inte tycker om det. Det är rätt så jobbigt men vad gör man inte för alla mina läsare och jag måste ändå köpa nya kläder, just nu ser jag ut som en slusk. Jag har på mig en tröja som jag har fått av Leo, det är en Djurgården tröja som han hade när han ca 11 år och de ser ut som att Leo verkligen gillade den.

Just nu sitter jag på jobbet och försöker se upptagen, jag har bestämt att jag inte ska börja jobba på riktigt för än klockan nio (om tio minuter). Det är mycket roligare att sitta och surfa runt på bloggar, fast alla skriver i stort sett samma sak på deras bloggar. Men jag samlar på bra kunskaper som jag kan använda till min bloggreligion som jag håller att utveckla.

Annars har det inte hänt så mycket. Sitter bara och väntar på att finanskrisen ska ta slut, då blir det shoppingspree,

Obama is in the whitehouse!

xoxo
The Licht en Stein
Yeah Shoegaze.

GUD! är det någonting för bloggare?



Hej igen!

I dag har jag haft väldigt lite att göra på jobbet därför har jag surfat runt och kollat på olika bloggar. I alla dessa bloggar skrivs det mycket om vad man gör på dagarna, ett slags bevis på att man lever och gör häftiga saker. När läste alla om alla dessa människor kände jag att de delade samma internet symptom som mig det vill säga ett enormt bekräftelsebehov, varför skulle man annars starta en blogg? Och när jag tänker eter är det här inte ett hälsosamt beteende, hela dagarna sitter jag och väntar på kommentarer på diverse hemsidor. Tänk om jag skulle kunna spendera den tiden lite mer medvetet. Vi bloggare behöver ett mål som är mer givande en uppmärksam och pengar, vi behöver GUD.

Det här ser jag som ett stort problem eftersom gud inte finns, i alla fall inte i den skepnad som jag har hört talas om. Alla mystiska sagor om guds stordåd är lite svåra att tro eftersom de bearbetats de senaste tusen åren. Vi bloggare som alltid är på hugget behöver något nytt och fräscht, de stora religionerna som representeras i världen luktar för mycket gubbe. Hur ska vi lösa det här då? Jo, vi kan helt enkelt starta en egen religion. Detta kan vara det första steget, hör av er så kan vi diskutera den frågan vidare.

xoxo
Lichtenstein

Trendddddddrapport!!!!!!!!Shoegaze<3



Hejpa!

Som alla vet är det shoegaze som gäller för tillfället och kommer göra hela hösten och vintern. Men eftersom de flesta inte kan nånting så ska jag hjälpa er att bli shoegaze, allt för er! Bitches.
 
Okej, vi börjar med byxorna. De ska vara välanvända gärna lite hål, tänk att dom ska se lite trötta ut. Passformen ska vara tajt, men de ska inte vara klistrade på benen. Färgen ska spelar ingen större roll men gärna svart. 

Nu tänkte jag gå vidare till skorna. Där måste man göra ett val, vill man ha den lite hårdare stilen (typ som Jesus and Mary Chain) eller en den mesigare? Det valet får ni göra själva. Japp. Ja, om man vill se lite hårdare ut tycker jag man borde ha boots, förslagsvis  slitna chelseaboots (sådana som Jesus and Mary Chain har) eller Dr. Martens kängor, då ser man bra cool ut. För de som vill se lite mesigare ut ska man ha ett par tygskor i en neutral färg, gärna lite smutsiga. När du har anamat stilen shoegaze är det viktigt att du är nöjd med men dina skor eftersom du måste stirra på dem under långa perioder. Det är ju jättejobbigt att gå omkring och stirra på ett par fula skor hela tiden och dessutom lyssna på deprimerande musik, då finns det risk för att man bli helt förstörd och de är helt fel. Om man är shoegaze ska man vara svår och kanske lite dryg och då krävs det att man är med i huvudet. Word UP!

Let´s move on!

Överdelen av kroppen ska prydas men en skjorta i mörk färgskala. Den får inte ha något töntigt blomstermönster, et enda mönster som accepteras är rutigt och då ska det inte vara någon fucking pastellrosa eller dylikt (det är ju inte alls deppigt eller djupt). En viktig sak att tänka på är passformen. Passformen ska vara lite oversizad men inte de ska inte spåra ur! Tänk att skjortan ska vara lite mindre än stor så blir det nog rätt, annars ring: 070 438 77 55.

Då har jag gått i genom de baserna i de klädmässiga, nu var det dags för håret. Inom shoegaze är det lugg som gäller, den ska ligga där som en stor mysig kompis i pannan. MUMMMA!

NU måste jag återgå till mitt arbete.

xoxo
Lichtenstein

Jag modefilosoferar

God kväll, nu tänkte jag berätta om taktik man kan använda om man känner sig osäker inför att bära ett visst plagg offentligt. Det är enkelt knep och kallas "IRONI". Med hjälp av ironin kan du ha på dig mycket utan att skämmas, jag ska förklara hur det fungerar.

Om du befinner dig i en situation där du hemskt gärna vill ha det där lite tveksamma plagget, till exempel ett par lite för korta kortbyxor, kan du avldea uppmärksamheten från just det plagget och göra det till en del av helheten. Låt oss säga att du är på en fest och har på dig de där lite för korta kortbyxorna och matchar det med en helt seriös överdel finns det risk för att folk tror att du är helt och cyklar. Men om du istället matchar kortbyxorna med t-shirt med ett lite ironiskt tryck så kan inte åskådarna skratta åt dig och dina löjliga kortbyxor eftersom du redan uppmärksammat att dina kläder är ironiska, det kanske till och tycker det är dina  kortbyxor är coola. Du sätter helt enkelt åskådarna i position där de inte kan komma åt dig, oavsett om de gillar dina kortbyxor eller inte så kan de inte påstå att du inte har koll eftersom du garden uppe åt alla håll.

Men det finns dock lite regler att följa. Man får absolut inte överdriva för då blir det lätt vulgärt och pajas-aktigt. Om du ska ha ironiska plagg måste de vägas upp med likgiltiga basplagg så som en vit t-shirt eller ett par vanliga jeans.

Här är ett exempel på en kille som gått för långt:




Mina Låt-tips i sommarvärmen!







Ha det nu riktigt skönt i solen och tänk på att använda solskydd så att ni inte bränner.

xoxo
Lichtenstein

Om en kvart har jag lunch

Det här inlägget får jag egenteligen inte skriva eftersom jag arbetar men jag har tröttnat på att packa paket och bygga om transmittrar därför tänkte jag skriva lite på min blogg, jag får ju ändå betalt! Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva, jag kanske kan berätta lite om när jag var på husvisning på Väddö. Okej, i söndags kolllade jag på ett gulligt litet hus på Väddö och sen badade jag och sen vill jag också berätta att jag kissade i fontänen på KTH (något jag tycker alla borde göra).



Den här bilden fanns på min jobbdator. Fashion 4 Life.

xoxo
Lichtenstein

Hett tips för sommaren!

Ha på dig fucking kortbyxor! Visa mycket ben som på fucking sjuttiotalet! Word up!

Fem snabba med "Mannen" som stavar sitt namn med stort K



1. Vilken är din favoritfärg?

Gul.

2. Hur tänker du när du klär dig?

Kläderna ska knipa åt på rätt ställe.

3. Vilket klädesplagg njuter du mest av att bära?

Helt klart strumpor, ibland går jag runt i bara strumpor och spelar congas med min jack russel.

4. Om du skulle vara ett fjur vilket djur skulle du vara?

Ormskinnsboots.

5. Vilken stil funkar aldrig?

Löst och ledigt. Man kan inte gå runt som en slashas, det ser bara sunkit ut. Jag gillar mina kläder tajta. Till exempel vill jag att mina kalsonger ska snärta när jag drar ut resåren.

Vi tackar Karl för dessa svar och önskar honom fortsatt lycka och välfärd.

xoxo Lichtenstein <3

Fashion MUMSFILIBABA Back Like Crack



Hejsan! Hoppas ni har bra på semestern eller va fan ni gör jag bryr ju mig inte egentligen. Nu är det så att jag har fått enorma påtryckningar från mina fans som har tjatat i evigheter om att jag måste starta upp min blogg. Så hoppas ni är nöjda nu för det är fan inte jag. Jag bara ger och får inget tillbaka, inte enda öre! hur fan ska jag kunna betala mina utgifter, jag är inte gjord av pengar! Att driva en seriös modeblogg är nästan som ett heltidsjobb, man får ingen tid över för att skaffa pengar. Så om jag ska fortsätta får ni skicka lite pengar till det här kontot: Box 519 073-1 Bank Of Luxemberg.

Tack för din insats!

xoxo

Lichtenstein


RSS 2.0