Jag modefilosoferar

God kväll, nu tänkte jag berätta om taktik man kan använda om man känner sig osäker inför att bära ett visst plagg offentligt. Det är enkelt knep och kallas "IRONI". Med hjälp av ironin kan du ha på dig mycket utan att skämmas, jag ska förklara hur det fungerar.

Om du befinner dig i en situation där du hemskt gärna vill ha det där lite tveksamma plagget, till exempel ett par lite för korta kortbyxor, kan du avldea uppmärksamheten från just det plagget och göra det till en del av helheten. Låt oss säga att du är på en fest och har på dig de där lite för korta kortbyxorna och matchar det med en helt seriös överdel finns det risk för att folk tror att du är helt och cyklar. Men om du istället matchar kortbyxorna med t-shirt med ett lite ironiskt tryck så kan inte åskådarna skratta åt dig och dina löjliga kortbyxor eftersom du redan uppmärksammat att dina kläder är ironiska, det kanske till och tycker det är dina  kortbyxor är coola. Du sätter helt enkelt åskådarna i position där de inte kan komma åt dig, oavsett om de gillar dina kortbyxor eller inte så kan de inte påstå att du inte har koll eftersom du garden uppe åt alla håll.

Men det finns dock lite regler att följa. Man får absolut inte överdriva för då blir det lätt vulgärt och pajas-aktigt. Om du ska ha ironiska plagg måste de vägas upp med likgiltiga basplagg så som en vit t-shirt eller ett par vanliga jeans.

Här är ett exempel på en kille som gått för långt:




Kommentarer
Postat av: Personal Stylist

Tack!! Hoppas att du fortsätter att kika in :D

2009-07-12 @ 21:11:19
URL: http://cafeinstyle.blogg.se/
Postat av: Mika

JAKOB! Du är underbar, kan inte sluta skratta! Keep up the good work!

2009-07-19 @ 19:45:45
URL: http://lamika.blogg.se/
Postat av: Ella

Undrar när dom som har vargtröjor ironiskt kommer börja tatuera tribals ironiskt.

2009-07-20 @ 20:28:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0