Det kommersiella förfallet



Under den senaste tiden har jag lyssnat väldigt mycket på radio och hört alla de stora hittarna om och om igen. Många av de här hitsen är så kallade hip-hop-låtar och alla låter lika illa. Jag undrar vad har hänt med den kommersiela hip-hop scenen? Det började med T-Pain och hans autotuneröst som smög sig in i fler och fler låtar och har nu tagit över fullständigt, samtidigt har det coola beatsen förvandlats till någon slags tuggumitechno. Varför? För bara några år sedan släpptes hip-hop-hits som var både kommersiella och ashäftiga. Alla minns väl gamla godingar som "Lean Back" med Fat Joe och Terrorsquad eller den fantastiska "Drop it like it´s hot" av Snoop Dogg och den kortväxta Pharell Williams. Det är riktiga superhits som fortfarande känns äkta.

Den stora syndabockarna är Flo Rida och Kanye West. Hip-hop-megastjärnan Kanye West gjorde autotune rösten till norm med sitt senaste album. Hans ambition var att förnya hip-hopscenen men jag anser att han har förstört helt och hållet. Jag står inte längre ut med dessa gnälliga robotröster som används helt utan finess och stil, tillsammans med de blippiga electrobeatsen blir det en elektronisk spya som pressas in i dagens ungdom. Det är inte konstigt att allt går åt skogen. Det kan inte vara nyttigt för någon.

xoxo

Lichtenstein

 

Kommentarer
Postat av: Lasse

Hallå, shitsnacker. Kanye West sjöng ju i autotune för att han var emo och ville sjunga, men inte kunde göra det utan autotune, för han sjunger typ som du. Om han sen moraliserade om utveckling var det bara för att han ville sälja lite mer skivor.

2009-07-20 @ 14:10:09
Postat av: Lasse 2

lasse är en hest

2009-08-30 @ 21:02:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0